Ambalajın Özellikleri Nelerdir ?

Ambalaj materyali albeniyi arttırıcı biçimde, ürünü en iyi şekilde temsil edecek şekilde tasarlanmalı ve kullanımı kolay olmaktadır.
Rahat taşınmalıdır.
Geri dönüşümü olmalıdır.
Ürünü ve kalitesini yansıtmalıdır.
Besin kayıplarını en alt seviyede tutmalıdır.
Ambalajın dizaynı; taşıma, dağıtım ve rafta tutulması sırasında koruyucu olmalı ve elle rahatlıkla tutulabilir şekilde olmalıdır. Ambalajın şekli, büyüklüğü ve ağırlığı önemlidir. Gıdanın orijinal şeklini, büyüklüğünü ve ağırlığını muhafaza etmelidir.
Ambalaj materyali gıdayı kimyasal veya fiziksel tehlikelere karşı korumalıdır.
Ürünü temiz tutmalı, kirlilik ve diğer kontaminantların gıdaya bulaşmasına engel olmalıdır.
Ambalaj materyalinin üzerinde gıdanın içeriği, en uygun kullanım ve saklama koşullarını belirten bir etiket bulunmalıdır